Subsidie voor isolatie in Hazerswoude-Dorp

Wanneer u overweegt om uw woning in Hazerswoude-Dorp te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor subsidie. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële tegemoetkomingen om uw huis energiezuiniger te maken. Door gebruik te maken van een subsidie isolatie, kunt u een deel van de kosten terugkrijgen. Hieronder vindt u de huidige subsidieregeling voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Hazerswoude-Dorp

Oude subsidies in Hazerswoude-Dorp

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor VvE’s. Deze regelingen hebben bijgedragen aan de verduurzaming van woningen in Hazerswoude-Dorp en andere gemeenten. Voor meer informatie over deze verlopen subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen.

Isolatie prijzen in Hazerswoude-Dorp

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hazerswoude-Dorp?

Isolatie van uw woning in Hazerswoude-Dorp is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden om energiebesparing te bevorderen en de CO2-uitstoot te verminderen. Er zijn bepaalde normen en bouwvoorschriften waaraan uw isolatie moet voldoen, zoals de minimale Rd-waarde. Deze waarde geeft de warmteweerstand van het isolatiemateriaal aan. Het is belangrijk om de lokale bouwverordeningen na te leven wanneer u uw woning isoleert.

Vergelijk isolatie specialisten in Hazerswoude-Dorp en bespaar!

Dankzij het vergelijken van isolatie offertes kunt u aanzienlijk besparen op de kosten voor het isoleren van uw woning. Door meerdere offertes aan te vragen bij verschillende specialisten, krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en prijzen. Dit kan leiden tot een besparing tot wel 40% op uw isolatieproject. Neem de stap naar een duurzamer huis en start vandaag nog met het vergelijken van isolatie offertes in Hazerswoude-Dorp.