Subsidie voor isolatie in Hattem

Investeren in isolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. In Hattem kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies die uw investering in isolatie nog voordeliger maken. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van de ISDE-regeling. Voor meer informatie over deze subsidie kunt u terecht op de website van RVO. Daarnaast biedt onze website uitgebreide informatie over de beschikbare subsidie isolatie mogelijkheden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Hattem

Oude subsidies in Hattem

In het verleden boden zowel de lokale als nationale overheid verschillende subsidieregelingen aan voor het verbeteren van de isolatie in woningen. Zo was er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regelingen tijdelijk waren, kunnen ze een indicatie geven van wat de overheid belangrijk vindt op het gebied van duurzaamheid. Voor actuele informatie over subsidies voor VvE’s kunt u kijken op de RVO-pagina over SEEH voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Hattem

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van de gemiddelde prijzen om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie in Hattem:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hattem?

Isolatie is een efficiënte manier om energie te besparen en uw wooncomfort te verhogen. Er zijn echter wel regels verbonden aan het aanbrengen van isolatie. Deze regels kunnen variëren van bouwvoorschriften tot aan specifieke eisen voor subsidieaanvragen. Het is belangrijk om u goed te informeren over de lokale regelgeving in Hattem voordat u begint met uw isolatieproject. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw isolatiewerkzaamheden niet alleen effectief zijn, maar ook voldoen aan alle wettelijke eisen.

Vergelijk isolatie specialisten in Hattem en bespaar!

Bent u geïnteresseerd in het verbeteren van uw isolatie en wilt u de beste deal vinden? Dan is het verstandig om offertes van verschillende isolatiespecialisten in Hattem te vergelijken. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Begin vandaag nog met vergelijken en ontdek hoeveel u kunt besparen op de kosten van isolatie in uw woning.