Subsidie voor isolatie in Hasselt

Investeren in isolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. In Hasselt kunt u als huiseigenaar profiteren van aantrekkelijke subsidies die de kosten voor het isoleren van uw woning aanzienlijk kunnen verlagen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidies aan voor verschillende soorten isolatie, waarmee u de terugverdientijd van uw investering kunt verkorten. Voor specifieke informatie over subsidie isolatie in Hasselt en hoe u deze kunt aanvragen, kunt u terecht op de volgende overzichtelijke tabel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Hasselt

Oude subsidies in Hasselt

In het verleden waren er ook verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor inwoners van Hasselt die hun woning wilden isoleren. Deze subsidies, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), hebben bijgedragen aan de stimulatie van energiebesparende maatregelen. Voor meer informatie over deze en andere voormalige subsidies kunt u een bezoek brengen aan RVO.nl.

Isolatie prijzen in Hasselt

De kosten voor het isoleren van uw woning in Hasselt kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypes. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze prijzen indicatief zijn en dat de werkelijke kosten afhankelijk zijn van diverse factoren zoals de omvang en de specifieke omstandigheden van uw project.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hasselt?

Bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan uw woning in Hasselt dient u rekening te houden met de geldende bouwvoorschriften en regelgeving. Deze regels zijn er om te zorgen voor veiligheid en om de kwaliteit van de werkzaamheden te waarborgen. Het is van belang dat de isolatie voldoet aan de minimale Rd-waarde, wat staat voor de warmteweerstand van het materiaal. Daarnaast moet u soms een vergunning aanvragen, afhankelijk van het type isolatie en de impact op het aanzicht van uw woning. Informeer altijd bij uw gemeente naar de specifieke vereisten voordat u met de werkzaamheden begint.

Vergelijk isolatie specialisten in Hasselt en bespaar!

Het vinden van de juiste specialist voor uw isolatieproject in Hasselt kan een uitdagende taak zijn. Door offertes van verschillende isolatie specialisten te vergelijken, kunt u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden, maar ook tot wel 40% besparen op de kosten. Neem de tijd om verschillende offertes naast elkaar te leggen en kies de aanbieder die het beste aansluit bij uw wensen en budget. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.