Subsidie voor isolatie in Haskerhorne

Overweegt u uw woning in Haskerhorne te isoleren? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies die de investering nog rendabeler maken. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van financiële tegemoetkomingen. Voor actuele informatie over deze subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt isolatie subsidie een handig overzicht van de mogelijkheden om te besparen op uw isolatieproject. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Haskerhorne

Oude subsidies in Haskerhorne

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar voor inwoners van Haskerhorne die hun huis wilden verduurzamen. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunt u op de website van RVO meer lezen over de voorwaarden en eventuele opvolgende regelingen. Het is altijd raadzaam om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van subsidies en financiering voor isolatie.

Isolatie prijzen in Haskerhorne

De kosten voor isolatie kunnen per project verschillen, afhankelijk van de gebruikte materialen en de omvang van de werkzaamheden. In Haskerhorne zijn de prijzen voor isolatie in lijn met de landelijke gemiddelden. Hier volgt een overzicht van de gemiddelde prijzen die u kunt verwachten voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Haskerhorne?

In Nederland gelden er landelijke regels voor isolatie, zoals de minimale isolatiewaarden (Rd-waarden) die behaald moeten worden om in aanmerking te komen voor subsidies. Echter, specifieke lokale regelgeving kan ook van toepassing zijn. In Haskerhorne dient u bijvoorbeeld rekening te houden met eventuele bouwvoorschriften of vergunningseisen, vooral als het gaat om monumentale panden of woningen in beschermd stadsgezicht. Het is verstandig om bij de gemeente Heerenveen na te gaan welke lokale regels er gelden voordat u begint met uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Haskerhorne en bespaar!

Om de kosten voor uw isolatieproject in Haskerhorne zo laag mogelijk te houden, is het aan te raden om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Door een vergelijking te maken, kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten. Dit is niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Vraag vandaag nog vrijblijvend offertes aan en ontdek hoeveel u kunt besparen op uw isolatie.