Subsidie voor isolatie in Harmelen

Als u overweegt uw woning in Harmelen te isoleren, kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. De Nederlandse overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie maakt het voor u als huiseigenaar financieel interessanter om te investeren in isolatie. U kunt meer informatie vinden over de ISDE op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daarnaast kunt u op de website isolatie subsidie specifieke informatie vinden over subsidies die relevant zijn voor uw situatie in Harmelen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Harmelen

Oude subsidies in Harmelen

In het verleden konden inwoners van Harmelen ook al profiteren van subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze regelingen zijn in de loop der tijd vervangen of aangepast. Voor de meest actuele informatie over oude en huidige subsidies kunt u terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zij bieden een overzicht van alle subsidiemogelijkheden en voorwaarden die op dit moment van toepassing zijn.

Isolatie prijzen in Harmelen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Harmelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor diverse isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Harmelen?

In Nederland zijn er bouwregelgevingen die eisen stellen aan de energieprestatie van woningen. Deze regelgevingen zijn ook van toepassing in Harmelen. Zo moet bijvoorbeeld bij de renovatie van een bestaand pand of bij de bouw van een nieuwe woning voldaan worden aan bepaalde isolatienormen. Deze normen worden uitgedrukt in de zogenaamde Rd-waarde, die aangeeft hoe goed een isolatiemateriaal de warmte weerhoudt. Het is van belang dat u zich hieraan houdt, niet alleen voor het milieu en uw energierekening, maar ook om in aanmerking te komen voor subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Harmelen en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Harmelen te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Wij raden u aan om meerdere offertes aan te vragen, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de markt en de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt vinden. Uit ervaring blijkt dat door het vergelijken van offertes consumenten tot wel 40% kunnen besparen op hun isolatiewerkzaamheden. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap naar een duurzamer en comfortabeler thuis.