Subsidie voor isolatie in Harmelen

Investeren in goede isolatie voor uw woning in Harmelen kan een aanzienlijke besparing opleveren op uw energierekening. Bovendien is het mogelijk om gebruik te maken van subsidies die de kosten verder drukken. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen. Voor specifieke informatie over subsidie isolatie kunt u de volgende subsidies raadplegen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Harmelen

Oude subsidies in Harmelen

In het verleden waren er ook subsidieregelingen zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn vaak vervangen of opgenomen in nieuwe subsidiemogelijkheden zoals de ISDE. Voor meer details over voorgaande subsidieregelingen kunt u terecht op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Harmelen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten isolatie in Harmelen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Harmelen?

In Nederland zijn er regels en voorschriften waaraan isolatiewerkzaamheden moeten voldoen. Deze regelgeving kan per gemeente verschillen. In Harmelen dient u zich te houden aan het Bouwbesluit en eventuele lokale verordeningen. Het is belangrijk om vooraf te controleren of u een vergunning nodig heeft, vooral als het gaat om gevel- of dakisolatie die de buitenkant van uw woning beïnvloedt.

Vergelijk isolatie specialisten in Harmelen en bespaar!

Om de beste deal voor uw isolatieproject te vinden, is het aan te raden om offertes van verschillende specialisten te vergelijken. Dit kan u een besparing tot wel 40% opleveren. Start vandaag nog met het vergelijken van offertes en ontdek hoeveel u kunt besparen op de isolatie van uw woning in Harmelen.