Subsidie voor isolatie in Harich

Woont u in Harich en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële tegemoetkomingen om de stap naar een duurzamere woning eenvoudiger te maken. Meer informatie over de specifieke voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen, vindt u op de RVO-website. Daarnaast biedt de website subsidie isolatie een overzicht van alle actuele subsidie mogelijkheden voor isolatie. Zie hieronder de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Harich

Oude subsidies in Harich

Voorheen waren er andere subsidieprogramma’s zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor VvE’s, particuliere woningeigenaren en huurders. Deze regelingen zijn vaak een stimulans geweest voor veel huiseigenaren in Harich om te investeren in isolatie. Voor actuele informatie over deze en andere verlopen subsidies kunt u terecht op RVO.nl.

Isolatie prijzen in Harich

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiewerkzaamheden in Harich. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Het is echter altijd verstandig om offertes te vergelijken, omdat prijzen kunnen verschillen per aanbieder.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Harich?

In Nederland zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan isolatiewerkzaamheden moeten voldoen. Deze regels zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat isolatie veilig en effectief wordt uitgevoerd. Het is belangrijk om te weten dat de regelgeving kan verschillen per gemeente. In Harich dient u, voordat u begint met isoleren, na te gaan of u een vergunning nodig heeft en of er specifieke lokale voorschriften zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Harich en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Harich te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is niet alleen financieel voordelig, maar u krijgt ook een beter inzicht in de mogelijkheden en de kwaliteit die de lokale markt te bieden heeft. Neem de tijd om offertes te beoordelen en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past.