Subsidie voor isolatie in Haren

Wanneer u overweegt uw woning in Haren te isoleren, is het raadzaam om na te gaan welke subsidies er momenteel beschikbaar zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via diverse regelingen. Een belangrijke subsidie waar u gebruik van kunt maken is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze en andere subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via rvo.nl/subsidies-financiering/isde. Daarnaast biedt de pagina over subsidie isolatie een helder overzicht van de mogelijkheden en voorwaarden die specifiek voor u in Haren gelden. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Haren

Oude subsidies in Haren

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor het isoleren van uw woning in Haren. Voorbeelden hiervan zijn subsidies die werden verstrekt onder de regeling ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’ (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer actief is, biedt het historisch perspectief wel inzicht in hoe de overheid energiebesparing heeft gestimuleerd. Voor actuele informatie over oude en mogelijk nog lopende regelingen kunt u terecht op www.rvo.nl/onderwerpen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis-seeh-voor-vve.

Isolatie prijzen in Haren

De kosten voor het aanbrengen van isolatie in uw woning in Haren kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie en de omvang van het project. Het is belangrijk dat u een goed overzicht krijgt van de verwachte investering voordat u besluit tot isolatie over te gaan. Hieronder treft u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatietypen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Haren?

Voordat u start met isolatiewerkzaamheden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving in Haren. Hoewel isolatie niet verplicht is, zijn er wel regels en richtlijnen waaraan voldaan moet worden. Deze regels hebben vaak betrekking op de kwaliteit van de isolatie, zoals de minimale isolatiewaardes, en op de uitvoering van de werkzaamheden, zoals het gebruik van gecertificeerde materialen en het naleven van bouwvoorschriften. Het is raadzaam om vooraf bij uw gemeente te informeren naar de specifieke eisen en eventuele vergunningen die nodig kunnen zijn voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Haren en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatie specialisten in Haren kan u aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Door een weloverwogen keuze te maken, kunt u niet alleen financieel voordeel behalen, maar ook verzekerd zijn van kwaliteit en service. Wij nodigen u uit om via onze website de verschillende opties naast elkaar te leggen en zo tot wel 40% te besparen op uw isolatiewerkzaamheden. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap naar een duurzamere en comfortabelere woning.