Subsidie voor isolatie in Haren

Bent u woonachtig in Haren en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De Nederlandse overheid stimuleert energiebesparing in woningen door middel van subsidieprogramma’s. Voor actuele informatie over de beschikbare subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bovendien biedt onze eigen website uitgebreide informatie over subsidie isolatie mogelijkheden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Haren

Oude subsidies in Haren

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn inmiddels aangepast of vervangen door nieuwe initiatieven. Voor meer informatie over deze voormalige subsidies en advies over huidige mogelijkheden kunt u de RVO-website raadplegen.

Isolatie prijzen in Haren

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen voor verschillende vormen van isolatie per vierkante meter. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Haren?

Isolatie van woningen is niet bij wet verplicht, maar er zijn wel regels en normen waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Deze regelgeving is erop gericht om een bepaald niveau van energie-efficiëntie te bereiken en draagt bij aan het verduurzamen van het woningbestand. Bij het isoleren van uw woning in Haren is het belangrijk om te voldoen aan de geldende bouwvoorschriften en isolatienormen.

Vergelijk isolatie specialisten in Haren en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Haren te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste specialist voor uw situatie. Vergelijk gemakkelijk en snel offertes en bespaar tot wel 40% op uw isolatieklus.