Subsidie voor isolatie in Hapert

Als inwoner van Hapert kunt u aanzienlijke besparingen realiseren op uw energierekening door uw woning te isoleren. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de subsidies die beschikbaar zijn voor het verbeteren van de isolatie in uw huis. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een dergelijke regeling waarmee u een deel van uw investering kunt terugkrijgen. Voor meer informatie over deze subsidie kunt u een bezoek brengen aan de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een handig overzicht van de actuele subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Hapert

Oude subsidies in Hapert

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer actief is, kan het informatief zijn om te bekijken welke mogelijkheden er waren en wat er mogelijk in de toekomst weer beschikbaar komt. Bezoek voor meer informatie de RVO-website over SEEH voor VvE’s. Het is altijd raadzaam om actuele subsidiemogelijkheden te controleren, aangezien deze regelmatig kunnen veranderen.

Isolatie prijzen in Hapert

De kosten voor het isoleren van uw woning in Hapert kunnen variëren afhankelijk van de omvang en het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen verschillen naargelang de specifieke situatie en de gekozen isolatiematerialen. Een persoonlijke offerte geeft u het meest nauwkeurige kostenplaatje.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hapert?

In Nederland zijn er bepaalde voorschriften en regels omtrent het isoleren van woningen. Deze regelgeving is bedoeld om kwaliteit en veiligheid te waarborgen en kan per gemeente verschillen. In Hapert dient u zich te houden aan de bouwvoorschriften die gelden binnen de gemeente Bladel. Het is belangrijk om te weten dat voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist kan zijn. Controleer daarom altijd bij uw gemeente welke regels er specifiek voor uw situatie gelden. Bovendien is isolatie niet verplicht, maar wordt het wel sterk aangeraden vanuit zowel milieuoogpunt als voor uw eigen wooncomfort en energiebesparing.

Vergelijk isolatie specialisten in Hapert en bespaar!

Wilt u isolatiewerkzaamheden laten uitvoeren in Hapert, dan is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Door offertes van verschillende isolatie specialisten naast elkaar te leggen, krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten. Dit kan u helpen om een weloverwogen keuze te maken en mogelijk tot wel 40% te besparen op de kosten van isolatie. Bezoek onze website om eenvoudig offertes te vergelijken en vind de beste deal voor uw isolatieproject.