Subsidie voor isolatie in Hank

Wanneer u overweegt uw woning in Hank te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidie mogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert energiebesparing en het verduurzamen van woningen door middel van diverse subsidieregelingen. Voor actuele informatie over subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezoeken via rvo.nl/subsidies-financiering/isde. Daarnaast biedt isolatie subsidie een specifieke overzichtspagina waar u meer kunt lezen over de subsidie isolatie mogelijkheden in Hank en omstreken. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Hank

Oude subsidies in Hank

In het verleden waren er andere subsidieprogramma’s zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen boden financiële steun voor het treffen van energiebesparende maatregelen in en om het huis. Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kunnen er lokaal nog steeds interessante mogelijkheden zijn. Voor een compleet beeld van voorgaande en soms nog lopende subsidies kunt u meer informatie vinden op rvo.nl/onderwerpen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis-seeh-voor-vve.

Isolatie prijzen in Hank

De investering in isolatie is een belangrijk aspect bij het nemen van de beslissing. De prijzen voor isolatie in Hank kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn exclusief subsidie, waarmee de uiteindelijke kosten nog lager kunnen uitvallen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Hank?

De regelgeving rondom isolatie kan per gemeente verschillen. In Hank dient u rekening te houden met de lokale bouwvoorschriften en eventuele eisen van de welstandscommissie, vooral bij zichtbare aanpassingen aan de buitenzijde van uw woning. Het is verstandig om vooraf bij de gemeente te informeren welke vergunningen eventueel vereist zijn. Isolatie is niet wettelijk verplicht, maar het kan wel deel uitmaken van de verplichtingen om aan bepaalde energieprestatienormen te voldoen, zoals opgenomen in het Bouwbesluit.

Vergelijk isolatie specialisten in Hank en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Hank te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk flink besparen op uw investering. Het is aan te raden om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de materialen, de ervaring van de specialist en de geboden garanties. Door een goede vergelijking te maken, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatieproject. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een comfortabeler en duurzamer thuis.