Subsidie voor isolatie in Handel

Wanneer u overweegt uw woning in Handel te isoleren, is het goed om te weten dat u hierbij financieel ondersteund kunt worden door middel van subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing in huishoudens door subsidies beschikbaar te stellen voor isolatiemaatregelen. Dit betekent dat u een deel van uw investering kunt terugkrijgen als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor actuele informatie over de beschikbare subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezoeken via https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde. Daarnaast biedt subsidie isolatie een handig overzicht van de mogelijkheden. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Handel

Oude subsidies in Handel

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor isolatie in Handel, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regelingen vaak wijzigen of vervangen worden door nieuwe initiatieven, is het nuttig om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden die er waren en die mogelijk in de toekomst weer aangeboden worden. Voor meer informatie over voorgaande subsidies kunt u terecht op https://www.rvo.nl/onderwerpen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis-seeh-voor-vve.

Isolatie prijzen in Handel

De investering in isolatie is een belangrijke overweging bij het nemen van energiebesparende maatregelen. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke kenmerken van uw woning. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypes die populair zijn in Handel:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Handel?

Isolatie is niet wettelijk verplicht, maar er zijn wel regels en normen die bepalen hoe isolatie toegepast moet worden. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat de isolatie effectief bijdraagt aan energiebesparing en comfortverbetering. Het is van belang dat u zich aan deze regels houdt om in aanmerking te komen voor subsidies en om te zorgen dat de isolatie correct wordt aangebracht. Professionele isolatiebedrijven zijn bekend met deze regels en kunnen u adviseren over de beste aanpak voor uw situatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Handel en bespaar!

Door het vergelijken van isolatie offertes kunt u aanzienlijk besparen op uw investering. In Handel zijn diverse specialisten actief die u kunnen helpen met het isoleren van uw woning. Wij raden u aan om meerdere offertes aan te vragen en deze naast elkaar te leggen. Op deze manier kunt u niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de service en de voorgestelde isolatiemethoden. Zo maakt u een weloverwogen keuze en kunt u tot wel 40% besparen op uw investering in isolatie. Begin vandaag nog met het vergelijken van isolatie specialisten in Handel en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.