Subsidie voor isolatie in Halsteren

Als u overweegt uw woning in Halsteren te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidies die de investering aanzienlijk kunnen verlagen. De overheid biedt verschillende subsidiemaatregelen om energiebesparing te stimuleren. Eén daarvan is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar u meer informatie over kunt vinden op de website van RVO. Daarnaast kunt u op de pagina subsidie isolatie specifieke informatie vinden over de subsidies die voor u van toepassing kunnen zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Halsteren

Oude subsidies in Halsteren

Voorheen waren er andere subsidieregelingen van toepassing, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kan het interessant zijn om te kijken naar alternatieve ondersteuningsmogelijkheden voor uw isolatieprojecten. Voor meer informatie over voormalige en mogelijk nog lopende subsidieregelingen kunt u terecht op RVO’s SEEH-pagina.

Isolatie prijzen in Halsteren

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke situatie van uw woning in Halsteren. Om u een idee te geven van de mogelijke kosten, vindt u hieronder een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten verder kunnen drukken. Houd er rekening mee dat de uiteindelijke prijs kan afwijken, en dat het altijd aan te raden is om meerdere offertes te vergelijken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Halsteren?

In Nederland zijn er bouwregels en normen die bepalen hoe isolatiewerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat isolatie op een veilige en energie-efficiënte manier wordt aangebracht. Voor specifieke regels in Halsteren kunt u het beste contact opnemen met de gemeente of een lokale isolatiespecialist raadplegen. Zij kunnen u informeren over de lokale voorschriften en eventuele vergunningen die nodig kunnen zijn voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Halsteren en bespaar!

Wilt u niet alleen uw woning verduurzamen, maar ook uw portemonnee ontzien? Dan is het vergelijken van isolatie offertes een slimme zet. Door offertes van verschillende specialisten naast elkaar te leggen, krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en kosten. Zo kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Bezoek onze website en start vandaag nog met het vergelijken van isolatie offertes van bedrijven in Halsteren. Maak een weloverwogen keuze en investeer slim in de toekomst van uw woning.