Subsidie voor isolatie in Haaren

Als u overweegt uw woning in Haaren te isoleren, kunt u in aanmerking komen voor aantrekkelijke subsidies die uw investering aanzienlijk verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Het is raadzaam om de mogelijkheden voor subsidie isolatie te verkennen, aangezien deze subsidies kunnen bijdragen aan een aanzienlijke kostenreductie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Haaren

Oude subsidies in Haaren

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet langer actief is, biedt het informatieplatform van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een uitgebreid overzicht van voormalige en mogelijk toekomstige subsidiemogelijkheden. Bezoek RVO’s SEEH-pagina voor meer informatie over oude subsidieprogramma’s.

Isolatie prijzen in Haaren

De kosten voor isolatie van uw woning in Haaren kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie en de omvang van het project. Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van de gemiddelde prijzen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken en eventueel kunt budgetteren voor de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Haaren?

Bij het isoleren van uw woning in Haaren dient u rekening te houden met de lokale bouwvoorschriften en regelgeving. Dit kan betekenen dat u voor bepaalde werkzaamheden een omgevingsvergunning nodig heeft. Ook zijn er normen voor de kwaliteit van isolatiematerialen en de uitvoering van werkzaamheden. Het is verstandig om deze regels te controleren voordat u met isolatiewerkzaamheden begint.

Vergelijk isolatie specialisten in Haaren en bespaar!

Wilt u de isolatie van uw woning in Haaren professioneel laten uitvoeren en tegelijkertijd niet te veel betalen? Dan is het verstandig om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Door dit te doen, kunt u aanzienlijke kostenbesparingen realiseren, mogelijk tot wel 40%. Neem de tijd om een geïnformeerde keuze te maken en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past.