Subsidie voor isolatie in Groningen

Heeft u besloten om uw woning in Groningen beter te isoleren? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. Zo ondersteunt de overheid energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Meer informatie over deze regeling vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt subsidie isolatie een overzicht van beschikbare subsidies per gemeente en provincie, waaronder ook die in Groningen. Hieronder vindt u de huidige subsidies die u kunt aanvragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Groningen

Oude subsidies in Groningen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn inmiddels gesloten, maar het is altijd goed om te controleren of er nog resterende fondsen beschikbaar zijn of dat er nieuwe lokale initiatieven zijn gestart. Voor een overzicht van dergelijke regelingen kunt u terecht op RVO.nl.

Isolatie prijzen in Groningen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Groningen kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest, de omvang van de werkzaamheden en de specifieke kenmerken van uw woning. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Groningen?

Als u overweegt om isolatiemaatregelen in uw woning in Groningen toe te passen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale bouwvoorschriften en regelgeving. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen, vooral als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de structuur van uw woning. Het is raadzaam om dit vooraf te controleren bij uw gemeente.

Vergelijk isolatie specialisten in Groningen en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Groningen te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Wij adviseren u om meerdere offertes aan te vragen zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden en kosten. Zo bent u verzekerd van de beste deal voor uw isolatiewerkzaamheden.