Subsidie voor isolatie in Groesbeek

Als u overweegt uw woning in Groesbeek te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidies. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) biedt huiseigenaren de kans om een deel van de investering terug te krijgen. U kunt meer informatie vinden en de huidige mogelijkheden bekijken op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt onze website uitgebreide informatie over subsidie isolatie, die u kan helpen om de kosten verder te drukken. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Groesbeek

Oude subsidies in Groesbeek

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), specifiek gericht op Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling inmiddels is gesloten, kunnen VvE’s nog steeds gebruikmaken van de ISDE voor energiebesparende maatregelen. Voor meer informatie over deze en andere voormalige subsidies, kunt u terecht op de RVO-website.

Isolatie prijzen in Groesbeek

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type en de omvang van de werkzaamheden. In Groesbeek liggen de gemiddelde prijzen voor isolatie binnen de volgende bandbreedtes per vierkante meter:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Groesbeek?

In Groesbeek zijn er, net als in de rest van Nederland, regels en voorschriften die van toepassing zijn op isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn er om zowel de kwaliteit van de werkzaamheden te waarborgen als om ervoor te zorgen dat de isolatie bijdraagt aan de energiedoelstellingen. Het is daarom belangrijk om te controleren of u een omgevingsvergunning nodig heeft en of uw isolatieproject voldoet aan de geldende bouwvoorschriften. Daarnaast is het raadzaam om te kijken of uw isolatiemaatregelen voldoen aan de eisen voor subsidies, zoals de minimale Rd-waarde.

Vergelijk isolatie specialisten in Groesbeek en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van isolatie. In Groesbeek zijn meerdere vakbekwame isolatiebedrijven actief, die u kunnen helpen bij het realiseren van uw isolatieplannen. Wij raden u aan om niet direct met de eerste de beste aanbieder in zee te gaan, maar om uw tijd te nemen en offertes naast elkaar te leggen. Dit kan u een besparing opleveren tot wel 40%. Neem de stap naar een duurzamer huis en start vandaag nog met het vergelijken van isolatie offertes.