Subsidie voor isolatie in Gouda

Als u overweegt om uw woning in Gouda te isoleren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige subsidiemogelijkheden. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen, waardoor u als woningeigenaar financiële ondersteuning kunt ontvangen voor uw isolatieproject. In Gouda kunt u profiteren van de landelijke subsidie voor energiebesparing en duurzame energie voor woningeigenaren, bekend als de ISDE-regeling. Voor meer informatie over deze regeling kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezoeken. Tevens biedt de website isolatie subsidie een duidelijk overzicht van de beschikbare subsidies en voorwaarden. Hieronder vindt u de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Gouda

Oude subsidies in Gouda

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) die specifiek gericht was op VvE’s (Verenigingen van Eigenaren) en particuliere woningeigenaren. Hoewel deze regeling niet meer van toepassing is, kan het nuttig zijn om de geschiedenis van dergelijke subsidies te kennen en te begrijpen hoe de overheid energiebesparing heeft gestimuleerd. Voor de meest actuele informatie en mogelijkheden kunt u de RVO-website raadplegen.

Isolatie prijzen in Gouda

De kosten voor isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning in Gouda. Hier volgt een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatietypen. Het is raadzaam om een accurate offerte aan te vragen bij lokale isolatiespecialisten om de precieze investering voor uw situatie te bepalen. De prijzen zijn inclusief materiaal, arbeidsloon en btw, maar exclusief eventuele subsidie die u kunt ontvangen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Gouda?

In Gouda, net als in de rest van Nederland, zijn er bouwvoorschriften en regelgeving die van toepassing zijn op isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn bedoeld om de kwaliteit en veiligheid van isolatieprojecten te waarborgen. Zo moet de isolatie voldoen aan bepaalde minimale isolatiewaarden, ook wel Rd-waarden genoemd, om effectief te zijn in het besparen van energie. Voordat u begint met isoleren, is het verstandig om te controleren of u een vergunning nodig heeft, vooral als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de structuur van uw woning. Voor specifieke vragen over regelgeving kunt u terecht bij de gemeente Gouda of een erkende isolatieadviseur.

Vergelijk isolatie specialisten in Gouda en bespaar!

Om de beste deal voor uw isolatieproject te vinden, is het aan te raden om offertes van verschillende isolatie specialisten in Gouda te vergelijken. Door deze vergelijking kunt u een weloverwogen keuze maken op basis van prijs, kwaliteit en service. Bovendien kunt u door het vergelijken van offertes tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatie. Bezoek onze website om eenvoudig offertes aan te vragen en te vergelijken, zodat u verzekerd bent van de beste isolatieoplossing voor uw woning.