Subsidie voor isolatie in Gorinchem

Als u overweegt uw woning in Gorinchem te isoleren, is het raadzaam te onderzoeken welke financiële steunmaatregelen er beschikbaar zijn. De overheid stimuleert energiebesparing in huishoudens via diverse subsidies. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een regeling die u kunt gebruiken om een deel van uw investering in isolatie terug te krijgen. Voor meer informatie over de ISDE en de voorwaarden kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een duidelijk overzicht van de huidige subsidies en hoe u deze kunt aanvragen. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Gorinchem

Oude subsidies in Gorinchem

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer beschikbaar is voor individuele huiseigenaren, kunnen VvE’s nog steeds gebruik maken van deze subsidie. Voor meer informatie over de SEEH en de specifieke voorwaarden voor VvE’s, kunt u terecht op de website van RVO. Het is altijd nuttig om op de hoogte te blijven van veranderingen in subsidieregelingen, aangezien deze kunnen wijzigen en nieuwe kansen kunnen bieden voor financiële ondersteuning bij isolatieprojecten.

Isolatie prijzen in Gorinchem

De kosten voor het isoleren van uw woning in Gorinchem kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeidsloon en btw. Het is belangrijk te onthouden dat deze prijzen indicatief zijn en dat de werkelijke kosten kunnen afwijken. Door offertes te vergelijken, kunt u een beter beeld krijgen van de kosten voor uw specifieke situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Gorinchem?

In Gorinchem, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan u moet voldoen wanneer u uw woning gaat isoleren. Zo moet de isolatie bijvoorbeeld een minimale Rd-waarde hebben om in aanmerking te komen voor subsidie. Bovendien kan het zijn dat u voor bepaalde werkzaamheden een vergunning nodig heeft, zeker als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de structuur van uw woning. Het is verstandig om voorafgaand aan uw project contact op te nemen met de gemeente Gorinchem om na te gaan welke specifieke eisen er gelden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u zeker dat uw isolatieproject voldoet aan alle lokale voorschriften.

Vergelijk isolatie specialisten in Gorinchem en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Gorinchem te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het vergelijken van offertes geeft u niet alleen inzicht in de kosten, maar ook in de kwaliteit en service die verschillende bedrijven bieden. Wij raden u aan om meerdere offertes aan te vragen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget. Door een goede vergelijking te maken, kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten van uw isolatie. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de eerste stap naar een comfortabeler en energiezuiniger thuis.