Subsidie voor isolatie in Gemert

Wanneer u overweegt uw woning in Gemert te isoleren, is het belangrijk te weten welke subsidiemogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van subsidies. Voor actuele informatie over de subsidie voor isolatie kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezoeken via deze link. Daarnaast biedt isolatie subsidie een overzicht van de mogelijkheden en voorwaarden. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor diverse isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Gemert

Oude subsidies in Gemert

In het verleden waren er verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen in Gemert. Voor informatie over voorgaande subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s, kunt u terecht op de pagina van RVO over dit onderwerp hier. Hoewel deze regelingen niet meer actief zijn, bieden ze nuttige inzichten in hoe de overheid energiebesparing in het verleden heeft ondersteund.

Isolatie prijzen in Gemert

De kosten voor het isoleren van uw woning in Gemert kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest. Het is belangrijk om een goed overzicht te hebben van de gemiddelde prijzen per vierkante meter, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen. Hieronder vindt u een tabel met een indicatie van de prijzen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Gemert?

In Nederland zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan men moet voldoen bij het aanbrengen van isolatie. In Gemert gelden dezelfde bouwvoorschriften als in de rest van het land. Deze voorschriften zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en omvatten eisen aan de thermische prestaties van isolatiematerialen, zoals de Rd-waarde. Het is raadzaam om voorafgaand aan uw isolatieproject de lokale regelgeving te raadplegen of advies in te winnen bij een specialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Gemert en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Gemert te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is niet alleen een manier om de beste prijs te vinden, maar ook om een betrouwbare en gekwalificeerde specialist te selecteren die past bij uw specifieke isolatiebehoeften. Start vandaag nog met vergelijken en ontdek hoe u tot wel 40% kunt besparen op uw isolatiewerkzaamheden.