Subsidie voor isolatie in Gaastmeer

Wanneer u in Gaastmeer uw woning energiezuiniger wilt maken door middel van isolatie, kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert deze energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Meer informatie over deze regeling en de voorwaarden vindt u op de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een duidelijk overzicht van de actuele subsidiemogelijkheden voor verschillende isolatievormen.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Gaastmeer

Oude subsidies in Gaastmeer

In het verleden waren er ook subsidies beschikbaar gesteld door de lokale overheid in Gaastmeer, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor gedetailleerde informatie over deze verlopen regelingen en eventuele toekomstige mogelijkheden, kunt u de website van de RVO raadplegen.

Isolatie prijzen in Gaastmeer

De kosten van isolatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning in Gaastmeer. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken afhankelijk van de gekozen materialen en de omvang van de werkzaamheden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Gaastmeer?

De regelgeving rondom isolatie kan per gemeente verschillen. In Gaastmeer moet u rekening houden met de lokale bouwvoorschriften en eventuele eisen van het welstandsbeleid. Daarnaast is er landelijke wetgeving die bepaalt dat vanaf een bepaalde datum alle woningen minimaal energielabel C moeten hebben. Voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft u in sommige gevallen een vergunning nodig. Informeer daarom altijd bij de gemeente Súdwest-Fryslân naar de specifieke vereisten voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Gaastmeer en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Gaastmeer te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Dit kan soms oplopen tot wel 40%. Door een weloverwogen keuze te maken, zorgt u ervoor dat u niet alleen profiteert van de beste prijs, maar ook van kwalitatief hoogwaardige isolatie die bijdraagt aan een duurzame toekomst en comfortabel woonklimaat in uw woning. Start vandaag nog met vergelijken en neem uw eerste stap naar een energiezuiniger huis.