Subsidie voor isolatie in Fijnaart

Heeft u plannen om uw woning in Fijnaart beter te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen door middel van financiële tegemoetkomingen. U kunt hier meer informatie vinden over de huidige subsidieregelingen. Bovendien kunt u op de pagina subsidie isolatie een duidelijk overzicht vinden van de subsidies waar u mogelijk aanspraak op kunt maken. Hieronder ziet u de actuele subsidietabel voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Fijnaart

Oude subsidies in Fijnaart

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer details over deze voormalige subsidies en hoe deze wellicht nog relevant kunnen zijn voor uw situatie, kunt u hier terecht.

Isolatie prijzen in Fijnaart

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type en de omvang van de isolatiewerkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor isolatie in Fijnaart:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Fijnaart?

Isolatie van uw woning is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden vanwege de energiebesparing en comfortverbetering. Er zijn echter regels en normen waar u rekening mee dient te houden, zoals de minimale Rd-waarde van het isolatiemateriaal. Deze waarde geeft de mate van thermische weerstand aan en hoe hoger deze is, hoe beter de isolatie. Het naleven van deze normen zorgt ervoor dat u mogelijk aanspraak kunt maken op subsidies en dat uw isolatie effectief bijdraagt aan een duurzame woning.

Vergelijk isolatie specialisten in Fijnaart en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Fijnaart te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en aanzienlijk besparen op uw investering. Het is mogelijk om tot wel 40% te besparen op de kosten van isolatie door de juiste specialist te kiezen. Neem de tijd om verschillende offertes naast elkaar te leggen en ontdek welke specialist het beste aansluit bij uw wensen en budget. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een energiezuinig en comfortabel thuis.