Subsidie voor isolatie in Etten-Leur

Als inwoner van Etten-Leur kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten door uw woning te isoleren. De overheid stimuleert deze energiebesparende maatregelen met aantrekkelijke subsidies. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u alle informatie over de huidige subsidieregelingen. Bent u specifiek op zoek naar informatie over isolatie subsidie of subsidie isolatie, dan kunt u terecht op de gespecialiseerde website Isolatie Vergelijker. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor diverse isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Etten-Leur

Oude subsidies in Etten-Leur

Naast de huidige subsidieregelingen, heeft Etten-Leur in het verleden ook gebruik kunnen maken van verschillende subsidies voor woningisolatie. Deze subsidies waren bedoeld om huiseigenaren aan te moedigen hun energieverbruik te verlagen door middel van isolatie. Voor meer informatie over deze oude subsidieregelingen kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bezoeken via deze link.

Isolatie prijzen in Etten-Leur

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw, maar exclusief eventuele subsidies die de uiteindelijke kosten nog kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Etten-Leur?

In Nederland gelden landelijke bouwvoorschriften voor het isoleren van woningen. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat isolatiewerkzaamheden op een veilige en energie-efficiënte manier worden uitgevoerd. In Etten-Leur moet u zich, net als in de rest van Nederland, aan deze regels houden. Het is belangrijk dat u vooraf nagaat of er voor uw isolatieplannen een vergunning nodig is en of er lokale verordeningen zijn waarmee u rekening moet houden.

Vergelijk isolatie specialisten in Etten-Leur en bespaar!

Wilt u de beste deal voor uw isolatieproject? Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Etten-Leur te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Neem de tijd om de opties zorgvuldig te overwegen en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.