Subsidie voor isolatie in Ermelo

Wanneer u overweegt uw woning in Ermelo te isoleren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de beschikbare subsidies die uw investering aanzienlijk kunnen verlagen. De overheid stimuleert energiebesparing door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt meer informatie vinden over deze regeling op RVO.nl. Daarnaast biedt subsidie isolatie een handig overzicht van de actuele subsidiebedragen en voorwaarden. Zie hieronder de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatievormen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Ermelo

Oude subsidies in Ermelo

In het verleden waren er verschillende subsidies beschikbaar voor isolatieprojecten in Ermelo. Voor meer gedetailleerde informatie over deze verouderde regelingen, kunt u terecht op de website van RVO, waar u een overzicht vindt van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s. Hoewel deze subsidies niet langer actief zijn, kunnen ze u een idee geven van de steun die de overheid heeft geboden aan huiseigenaren die hun energie-efficiëntie wilden verbeteren.

Isolatie prijzen in Ermelo

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de specifieke kenmerken van uw woning. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen verschillen per aanbieder. Vergelijk daarom altijd offertes van meerdere specialisten om de beste prijs voor uw situatie te vinden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Ermelo?

Isolatie van uw woning in Ermelo is niet verplicht, maar er zijn wel degelijk regels en voorschriften waar u rekening mee dient te houden. Deze regels hebben vaak te maken met de bouwtechnische aspecten en de kwaliteit van de isolatiematerialen. Het is belangrijk dat de isolatiewerkzaamheden worden uitgevoerd conform de geldende bouwnormen en dat de toegepaste isolatiematerialen voldoen aan de minimale Rd-waarden. Deze waarden geven de thermische weerstand van het materiaal aan en hoe hoger de waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Vergelijk isolatie specialisten in Ermelo en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Ermelo te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is niet alleen een manier om de beste prijs te vinden, maar ook om een betrouwbare en deskundige partner te kiezen voor uw isolatiewerkzaamheden. Profiteer van de concurrentie op de markt en zorg ervoor dat u een weloverwogen keuze maakt. U kunt tot wel 40% besparen door de juiste professional voor uw situatie te selecteren. Start vandaag nog met vergelijken en maak uw huis comfortabeler en energiezuiniger.