Subsidie voor isolatie in Erica

Wanneer u overweegt uw woning in Erica te isoleren, kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor specifieke informatie over deze regeling kunt u terecht op de website van RVO. Daarnaast is er lokale informatie beschikbaar over subsidie isolatie, die u kan helpen bij het financieren van uw isolatieproject. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Erica

Oude subsidies in Erica

In het verleden boden verschillende regelingen ondersteuning aan huiseigenaren die hun woning wilden isoleren. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunnen er nog steeds mogelijkheden zijn voor financiële ondersteuning. Voor meer informatie over voormalige en mogelijk nog lopende subsidies kunt u de RVO website raadplegen.

Isolatie prijzen in Erica

Het investeren in isolatie voor uw woning in Erica brengt kosten met zich mee. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het soort isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Om u een idee te geven van de mogelijke kosten, ziet u hieronder een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Houd er rekening mee dat deze prijzen indicatief zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Erica?

Voor het aanbrengen van isolatie in uw woning in Erica dienen bepaalde regels in acht genomen te worden. Deze regels kunnen betrekking hebben op de kwaliteit van het materiaal, de wijze van installatie, en of er mogelijk een vergunning vereist is. Het is belangrijk om vooraf goed te informeren bij uw gemeente over de lokale bouwvoorschriften en regelgeving. Bovendien kan uw gemeente aanvullende eisen stellen of advies geven over duurzaam verbouwen en isoleren.

Vergelijk isolatie specialisten in Erica en bespaar!

Het vinden van de juiste specialist voor uw isolatieproject kan een uitdaging zijn. Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Erica te vergelijken, krijgt u niet alleen een goed beeld van de kosten, maar kunt u ook de kwaliteit en service van de aanbieders beoordelen. Dit kan uiteindelijk leiden tot aanzienlijke besparingen. Bovendien kan het vergelijken van offertes u helpen om een specialist te vinden die aansluit bij uw specifieke wensen en behoeften.