Subsidie voor isolatie in Epe

Wanneer u overweegt uw woning in Epe te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor subsidies. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële ondersteuning aan huiseigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken. Voor meer informatie over de ISDE en de specifieke voorwaarden kunt u terecht op RVO.nl. Daarnaast is er specifieke informatie beschikbaar over subsidie isolatie die u kan helpen bij het maken van de juiste keuzes voor uw situatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Epe

Oude subsidies in Epe

In het verleden zijn er verschillende subsidieregelingen geweest, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen hebben bijgedragen aan de stimulering van het isoleren van woningen in Epe en andere gemeenten. Hoewel de SEEH niet langer beschikbaar is, kunnen de historie en informatie over dergelijke subsidies nuttig zijn voor uw toekomstige isolatieplannen. Bezoek RVO.nl voor meer informatie over voorgaande subsidies en alternatieve financieringsmogelijkheden.

Isolatie prijzen in Epe

De kosten voor het isoleren van uw woning in Epe kunnen variëren afhankelijk van de soort isolatie die u kiest. Hieronder ziet u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken afhankelijk van uw specifieke situatie en de keuze voor de isolatiematerialen. Het is aan te raden om meerdere offertes op te vragen voor een nauwkeurige prijsbepaling.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Epe?

Isolatie is niet verplicht voor bestaande woningen in Epe, echter zijn er wel regelgevingen en normen waaraan nieuwe woningen en ingrijpende renovaties moeten voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en hebben als doel om een bepaald niveau van energie-efficiëntie te waarborgen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze regels voordat u start met isolatiewerkzaamheden. Een goede isolatiespecialist kan u hierover adviseren en ervoor zorgen dat uw isolatieproject voldoet aan de huidige normen en voorschriften.

Vergelijk isolatie specialisten in Epe en bespaar!

Om te zorgen dat u niet alleen de juiste isolatiekeuzes maakt, maar ook nog eens voordelig uit bent, is het vergelijken van offertes essentieel. Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Epe te vergelijken, krijgt u een helder beeld van de kosten en mogelijkheden. Dit kan uiteindelijk leiden tot een besparing die kan oplopen tot wel 40% op uw isolatieproject. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de eerste stap naar een duurzamere en comfortabelere woning.