Subsidie voor isolatie in Enter

Wanneer u uw woning in Enter wilt verduurzamen door middel van isolatie, kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. Deze financiële tegemoetkomingen maken het investeren in isolatie nog interessanter. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u uitgebreide informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Bovendien kunt u op onze eigen pagina gedetailleerde informatie vinden over de subsidie isolatie die momenteel beschikbaar is. Hieronder ziet u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Enter

Oude subsidies in Enter

In het verleden waren er andere subsidieprogramma’s beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunt u op de website van de RVO meer lezen over de voormalige SEEH-regeling en eventuele opvolgers die wellicht interessant zijn voor uw situatie in Enter.

Isolatie prijzen in Enter

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van de soort isolatie die u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning in Enter. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken; vraag daarom altijd een offerte aan voor een nauwkeurige prijsbepaling.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Enter?

De regelgeving omtrent isolatie kan per gemeente verschillen. In Enter, en in heel Nederland, moet isolatie voldoen aan bepaalde normen en bouwvoorschriften. Deze zijn vastgelegd in het Bouwbesluit, dat eisen stelt aan de thermische prestaties van nieuwe en te renoveren gebouwen. Isolatie is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen. Het is raadzaam om voorafgaand aan isolatiewerkzaamheden te informeren bij uw lokale gemeente over specifieke regels en vereisten.

Vergelijk isolatie specialisten in Enter en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Enter kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Door verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, krijgt u een helder beeld van de markt en kunt u de meest voordelige en kwalitatieve optie kiezen. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste specialist voor uw isolatieproject. U kunt tot wel 40% besparen door offertes te vergelijken, dus start vandaag nog met het verduurzamen van uw woning.