Subsidie voor isolatie in Ens

Wanneer u overweegt uw woning in Ens te isoleren, is het belangrijk om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van financiële tegemoetkomingen. In Ens kunt u gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie ondersteunt u bij het treffen van isolatiemaatregelen. Het is een aantrekkelijke kans om de kosten voor het isoleren van uw woning aanzienlijk te verlagen. Voor meer informatie over de ISDE-regeling kunt u hier terecht. Daarnaast biedt de website subsidie isolatie een helder overzicht van de huidige subsidies en kunt u gemakkelijk de mogelijkheden voor uw situatie bekijken. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Ens

Oude subsidies in Ens

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet langer beschikbaar is, kan het nuttig zijn om de historie van dergelijke subsidies te bekijken voor een compleet beeld van de stimuleringsmaatregelen. Het kan u ook inzicht geven in hoe de overheid in de loop der tijd energiebesparing heeft aangemoedigd. Voor meer informatie over voormalige subsidies kunt u terecht op de website van RVO.

Isolatie prijzen in Ens

De kosten voor het isoleren van uw woning in Ens kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en de gekozen isolatiespecialist. Door het vergelijken van offertes kunt u zorgen dat u een eerlijke prijs betaalt voor uw isolatieproject.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Ens?

Isolatie van woningen in Ens is niet wettelijk verplicht, maar er zijn wel bepaalde regels en normen waar u rekening mee moet houden. Zo zijn er bijvoorbeeld bouwvoorschriften die de minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) van nieuw aangebrachte isolatie bepalen. Deze voorschriften zijn er om te zorgen dat isolatiemaatregelen effectief bijdragen aan energiebesparing en duurzaamheid. Indien u een woning huurt, kan het zijn dat uw verhuurder bepaalde verplichtingen heeft met betrekking tot de isolatie van de woning. Raadpleeg hiervoor uw huurcontract of neem contact op met uw verhuurder voor meer informatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Ens en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatie specialisten in Ens kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Door offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een duidelijk beeld van de kosten en mogelijkheden. U kunt zien welke specialisten de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden en welke extra diensten zij mogelijk aanbieden. Door uw keuze goed te onderbouwen, kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten van uw isolatieproject. Begin vandaag nog met het vergelijken van offertes en zet een stap richting een comfortabeler en duurzamer thuis.