Subsidie voor isolatie in Enkhuizen

Als u overweegt om uw woning in Enkhuizen beter te isoleren, is het goed om te weten dat er subsidiemogelijkheden zijn om u financieel tegemoet te komen. De overheid stimuleert energiebesparende investeringen, waaronder isolatie, via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt meer informatie vinden en een aanvraag indienen op de website van RVO. Daarnaast is het raadzaam om de lokale mogelijkheden voor subsidie isolatie te verkennen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Enkhuizen

Oude subsidies in Enkhuizen

In het verleden waren er ook verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor inwoners van Enkhuizen die hun huis wilden isoleren. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Voor meer details over deze en andere oude regelingen kunt u terecht op de RVO-website. Hoewel deze subsidies niet meer beschikbaar zijn, kan het nuttig zijn om te weten welke vormen van ondersteuning er in het verleden zijn aangeboden.

Isolatie prijzen in Enkhuizen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Enkhuizen kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Om u een indicatie te geven van de mogelijke kosten, vindt u hieronder een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Enkhuizen?

In Enkhuizen, zoals in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan u moet voldoen wanneer u isolatiewerkzaamheden aan uw woning uitvoert. Deze regelgeving is bedoeld om te zorgen dat de isolatie veilig en volgens de bouwstandaarden wordt aangebracht. De specifieke eisen kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie en de locatie van uw woning. Het is belangrijk om vooraf te controleren of u een vergunning nodig heeft en of er specifieke lokale voorschriften zijn waaraan u moet voldoen.

Vergelijk isolatie specialisten in Enkhuizen en bespaar!

Het kiezen van de juiste specialist voor uw isolatieproject in Enkhuizen kan een uitdagende taak zijn. Er zijn veel aanbieders met verschillende prijzen en kwaliteitsniveaus. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en mogelijk tot wel 40% besparen op de kosten. Start met vergelijken en vind de beste deal voor uw isolatiewensen.