Subsidie voor isolatie in Emmen

Als inwoner van Emmen kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidies voor het isoleren van uw woning. De overheid biedt verschillende financiële tegemoetkomingen om energiebesparing te stimuleren. U kunt op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meer informatie vinden over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Bovendien kunt u op de pagina subsidie isolatie een overzicht vinden van de huidige subsidies die u kunt aanvragen voor isolatieprojecten in Emmen. Zie hieronder de tabel met de huidige subsidiebedragen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Emmen

Oude subsidies in Emmen

In het verleden waren er ook diverse subsidieregelingen waarvan u als inwoner van Emmen gebruik kon maken. Voor een overzicht van oude subsidies en hoe deze zijn ingezet, kunt u de website van de RVO raadplegen, specifiek de pagina over subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s. Deze informatie kan u inzicht geven in hoe de overheid voorheen investeringen in duurzaamheid heeft ondersteund.

Isolatie prijzen in Emmen

De kosten voor isolatie in Emmen kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzichtstabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen u helpen bij het maken van een budgettaire inschatting voor uw isolatieproject.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Emmen?

In Emmen, net als in de rest van Nederland, zijn er bouwvoorschriften en regelgeving waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Zo zijn er eisen met betrekking tot de thermische prestaties, ook wel bekend als de Rd-waarde, van het gebruikte isolatiemateriaal. Daarnaast kunnen er specifieke lokale verordeningen zijn die van belang zijn bij uw isolatieplannen. Het is raadzaam om voorafgaand aan uw project de lokale regelgeving te raadplegen of advies in te winnen bij een deskundige.

Vergelijk isolatie specialisten in Emmen en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Emmen te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op uw investering. Elke specialist heeft zijn eigen sterktes en tarieven, en door deze te vergelijken vindt u de beste match voor uw project. Een goede voorbereiding, in combinatie met het kiezen van de juiste professional, kan leiden tot een besparing tot wel 40% op uw isolatiewerken.