Subsidie voor isolatie in Emmeloord

Indien u overweegt uw woning in Emmeloord te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidie. Deze financiële tegemoetkoming kan aanzienlijk schelen in de kosten. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u uitgebreide informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Daarnaast biedt isolatie subsidie een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen. Hieronder vindt u een tabel met de actuele subsidiebedragen per vierkante meter voor diverse soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Emmeloord

Oude subsidies in Emmeloord

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar voor inwoners van Emmeloord die hun huis wilden verduurzamen. Zo was er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer informatie over deze en andere voormalige subsidies kunt u terecht op de RVO-website. Hoewel deze regelingen niet meer beschikbaar zijn, kunnen ze een indicatie geven van de steun die de overheid heeft geboden aan energiebesparende maatregelen.

Isolatie prijzen in Emmeloord

De prijzen voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van de gekozen materialen en de omvang van het project. In Emmeloord vindt u diverse aanbieders die concurrerende tarieven hanteren. Om een idee te krijgen van de kosten die u kunt verwachten, hebben we hieronder een overzicht samengesteld van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Emmeloord?

Als u isolatiewerkzaamheden wilt laten uitvoeren in Emmeloord, is het belangrijk om te weten welke regelgeving van toepassing is. Er kunnen lokale bouwvoorschriften en -vergunningen vereist zijn, afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de gemeente Noordoostpolder om na te gaan welke specifieke eisen er gelden voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Emmeloord en bespaar!

De keuze voor de juiste isolatiespecialist kan een aanzienlijk verschil maken in zowel de kwaliteit van de uitvoering als de kosten. Wij raden u aan om offertes van verschillende bedrijven te vergelijken voordat u een besluit neemt. Door offertes naast elkaar te leggen, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op de totaalkosten van uw isolatieproject. Bezoek onze website en start vandaag nog met het vergelijken van isolatie offertes in Emmeloord.