Subsidie voor isolatie in Elst

Als u overweegt uw woning in Elst te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er voor u zijn. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming om uw woning energiezuiniger te maken. Voor specifieke informatie over subsidie isolatie kunt u terecht op onze uitgebreide informatiepagina. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies per isolatiemaatregel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Elst

Oude subsidies in Elst

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer informatie over deze en andere verlopen subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland raadplegen.

Isolatie prijzen in Elst

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Elst?

Isolatie van uw woning in Elst is niet verplicht, maar er zijn wel regels en normen waaraan u moet voldoen wanneer u isolerende maatregelen neemt. Het is belangrijk dat u zich houdt aan de bouwvoorschriften en isolatienormen zoals vastgelegd in het Bouwbesluit. Daarnaast kunnen er lokale verordeningen zijn die extra eisen stellen aan isolatiewerkzaamheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Elst en bespaar!

Door offertes voor isolatiewerkzaamheden te vergelijken, kunt u flink besparen op de kosten. In Elst zijn diverse isolatiespecialisten actief die u kunnen helpen met het energiezuiniger maken van uw woning. Door meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken, zorgt u ervoor dat u niet alleen de beste prijs, maar ook de beste service voor uw situatie vindt.