Subsidie voor isolatie in Eibergen

Wanneer u overweegt uw woning in Eibergen te isoleren, is het belangrijk om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidie. De overheid biedt diverse subsidiemogelijkheden om energiebesparende maatregelen zoals isolatie te stimuleren. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u uitgebreide informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor woningeigenaren. Daarnaast kunt u op de pagina subsidie isolatie een helder overzicht vinden van de huidige subsidies die uw investering in isolatie aantrekkelijker kunnen maken. Hieronder ziet u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Eibergen

Oude subsidies in Eibergen

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor het isoleren van woningen in Eibergen. Zo was er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling is beëindigd, kunnen VvE’s nog steeds gebruikmaken van de ISDE-regeling voor bepaalde isolatiemaatregelen. Voor actuele informatie en de mogelijkheden die nu voor u beschikbaar zijn, kunt u de RVO-website bezoeken.

Isolatie prijzen in Eibergen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. In Eibergen hanteren isolatie specialisten concurrerende prijzen, maar het is altijd verstandig om een goed beeld te krijgen van de mogelijke investering. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Eibergen?

In Nederland zijn er bepaalde regels en voorschriften met betrekking tot isolatie. Hoewel isolatie niet verplicht is, worden er wel vanuit de overheid eisen gesteld aan de kwaliteit van isolatiewerken, bijvoorbeeld de minimale Rd-waarde die behaald moet worden voor subsidie. Deze regels zijn erop gericht om de energie-efficiëntie van woningen te verbeteren en bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Voor specifieke eisen in Eibergen en de omgeving kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente.

Vergelijk isolatie specialisten in Eibergen en bespaar!

Het vergelijken van offertes van isolatie specialisten in Eibergen kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een duidelijk beeld van de kosten en kunt u kiezen voor de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.