Subsidie voor isolatie in Eemshaven

Als u overweegt uw woning in Eemshaven te isoleren, is het van belang om te weten welke subsidies u daarvoor kunt aanvragen. De overheid ondersteunt namelijk energiebesparende maatregelen met diverse subsidies, wat de investering in isolatie aantrekkelijker maakt. Zo kunt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) informatie vinden over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Daarnaast biedt isolatie subsidie een duidelijk overzicht van de beschikbare subsidies op het gebied van isolatie. Om u een idee te geven van de huidige subsidiemogelijkheden, ziet u hieronder een overzicht:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Eemshaven

Oude subsidies in Eemshaven

In het verleden heeft de overheid verschillende subsidieregelingen aangeboden, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regelingen inmiddels zijn afgesloten, kunnen ze een idee geven van de manier waarop de overheid energiebesparing heeft gestimuleerd. Voor actuele informatie over subsidies en de voorwaarden kunt u terecht op de RVO-website.

Isolatie prijzen in Eemshaven

De kosten voor het isoleren van uw woning in Eemshaven kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatiemateriaal en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn slechts indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Eemshaven?

Isolatie van woningen in Eemshaven is niet wettelijk verplicht. Echter, er zijn wel landelijke richtlijnen en bouwvoorschriften waar uw woning aan moet voldoen. Zo zijn er eisen gesteld aan de isolatiewaarde van nieuwe woningen. Voor bestaande bouw kan het verhogen van de isolatiewaarde bijdragen aan een beter energielabel, wat de waarde van uw woning kan verhogen en de energiekosten kan verlagen.

Vergelijk isolatie specialisten in Eemshaven en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Eemshaven te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten voor isolatie. Het vergelijken van offertes geeft u inzicht in de prijzen en diensten van verschillende aanbieders, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Denk hierbij niet alleen aan de kosten, maar ook aan de kwaliteit van de materialen en de expertise van de specialist. Een goed geïsoleerde woning is immers een investering die zichzelf terugverdient.