Subsidie voor isolatie in Eelde

In Eelde kunt u als woningeigenaar profiteren van aantrekkelijke subsidies wanneer u besluit uw woning te isoleren. Deze subsidies zijn een initiatief van de overheid om energiebesparing te stimuleren en de CO2-uitstoot te verlagen. Door gebruik te maken van deze financiële tegemoetkoming, kunt u de kosten voor isolatie aanzienlijk verlagen. Voor meer informatie over de beschikbare subsidies en de voorwaarden kunt u terecht op de website van RVO. Bovendien vindt u op onze website een overzichtelijke pagina over subsidie isolatie, waar u meer kunt lezen over de mogelijkheden.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5

Isolatie in Eelde

Oude subsidies in Eelde

Voorheen waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kan het nuttig zijn om te onderzoeken of er nog resterende fondsen of alternatieve programma’s zijn die u kunnen ondersteunen bij uw isolatieproject. Een goede bron voor dergelijke informatie is de RVO website, waar u actuele informatie vindt over alle energiebesparende subsidies.

Isolatie prijzen in Eelde

Wanneer u overweegt om uw woning in Eelde te isoleren, is het van belang om een goed beeld te hebben van de verwachte kosten. De prijzen voor isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw, maar exclusief eventuele subsidie die u kunt ontvangen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Eelde?

Voordat u start met het isoleren van uw woning, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende regels en voorschriften. In sommige gevallen kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft, vooral als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de buitenkant van uw woning, zoals gevelisolatie. De lokale regelgeving kan variëren, dus informeer altijd bij de gemeente Eelde naar de specifieke eisen en voorwaarden. Daarnaast is het essentieel om te voldoen aan de minimale Rd-waarden voor isolatie om in aanmerking te komen voor subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Eelde en bespaar!

Uw woning isoleren is een investering die zich op termijn terugbetaalt in de vorm van lagere energierekeningen en een verhoogd wooncomfort. Om de beste deal te vinden, is het verstandig om offertes van verschillende isolatiespecialisten in Eelde te vergelijken. Door offertes naast elkaar te leggen, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatieproject. Neem de tijd om de opties te overwegen en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.