Subsidie voor isolatie in Ede

Wanneer u overweegt uw woning in Ede te isoleren, is het belangrijk op de hoogte te zijn van de beschikbare subsidies. De Nederlandse overheid stimuleert energiebesparing in woningen via diverse regelingen. Een van deze regelingen is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar u meer over kunt lezen op de website van RVO. Bovendien kunt u op onze website meer informatie vinden over subsidie isolatie en de voorwaarden die specifiek gelden in de gemeente Ede. Hieronder treft u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Ede

Oude subsidies in Ede

In het verleden waren er ook subsidiemogelijkheden, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet langer beschikbaar is voor individuele huiseigenaren, kunnen VvE’s nog steeds in aanmerking komen voor bepaalde voordelen. Voor meer informatie over de SEEH en andere verouderde subsidies kunt u terecht op de RVO-website.

Isolatie prijzen in Ede

De kosten van isolatie kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. In Ede kunt u rekening houden met de volgende gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Ede?

Isolatie van uw woning in Ede is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden vanwege de energiebesparende en milieuvoordelen. Er zijn bouwvoorschriften en regelgevingen waarmee u rekening moet houden bij het isoleren van uw woning. Deze regelgeving zorgt ervoor dat isolatie op een veilige en effectieve manier wordt toegepast. Het is raadzaam om bij de gemeente Ede te informeren naar de specifieke eisen en eventuele vergunningen die nodig kunnen zijn voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Ede en bespaar!

Het vergelijken van offertes van isolatiespecialisten in Ede kan u aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een duidelijk beeld van de prijzen en kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Wij nodigen u uit om gebruik te maken van onze vergelijkingsservice, waarbij u snel en eenvoudig offertes van verschillende aanbieders kunt aanvragen en vergelijken. Zo zorgt u ervoor dat u niet alleen investeert in een duurzamere woning, maar ook de beste deal vindt voor uw situatie.