Subsidie voor isolatie in Duiven

Wanneer u overweegt uw woning in Duiven te isoleren, is het van groot belang om te verkennen welke subsidiemogelijkheden er voor u beschikbaar zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van aantrekkelijke subsidies. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor woningeigenaren, welke u kunt vinden op RVO.nl. Bovendien kunt u op de pagina subsidie isolatie precies zien welke voorwaarden gelden en hoe u de subsidie kunt aanvragen. Hieronder vindt u de huidige subsidiebedragen voor diverse isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Duiven


Oude subsidies in Duiven

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor inwoners van Duiven die hun woning wilden verduurzamen. Deze subsidies, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), boden financiële ondersteuning voor diverse isolatiemaatregelen. Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunt u op RVO.nl actuele informatie vinden over vergelijkbare regelingen die nu gelden.


Isolatie prijzen in Duiven

De kosten voor het isoleren van uw woning in Duiven kunnen variëren, afhankelijk van de omvang van het project en het gekozen isolatiemateriaal. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten, maar exclusief eventuele extra’s zoals afwerking en voorrijkosten.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85


Welke regels gelden er voor isolatie in Duiven?

In Duiven gelden specifieke regels en voorschriften met betrekking tot het aanbrengen van isolatie in uw woning. Deze regels zijn onder meer bedoeld om te zorgen voor een veilige en energiezuinige woonsituatie. Zo dient u bij sommige isolatiewerkzaamheden een bouwvergunning aan te vragen en moet de isolatie voldoen aan de gestelde isolatiewaarden en bouwnormen. Het is verstandig om vooraf bij de gemeente Duiven te informeren naar de specifieke eisen en eventuele vergunningsplicht voor uw isolatieproject.


Vergelijk isolatie specialisten in Duiven en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Duiven te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. U krijgt inzicht in de kosten, de mogelijkheden en de kwaliteit van de aangeboden diensten. Neem de tijd om de offertes zorgvuldig naast elkaar te leggen en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget. Dit kan u tot wel 40% op de kosten schelen. Begin vandaag nog met vergelijken en maak uw woning in Duiven energiezuiniger tegen de scherpste prijs.