Subsidie voor isolatie in Drunen

Wanneer u overweegt uw woning in Drunen te isoleren, kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze subsidie kunt u terecht op de website van RVO. Wilt u meer weten over de specifieke voorwaarden en hoeveel u kunt besparen met subsidie isolatie, dan bieden wij u een overzichtelijke tabel met de huidige subsidiebedragen voor diverse isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Drunen

Oude subsidies in Drunen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van toepassing, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze inmiddels niet meer beschikbaar is, was het een belangrijke stimulans voor het verduurzamen van meerdere woningen tegelijk. Voor historische informatie over dergelijke subsidies kunt u kijken op de RVO website.

Isolatie prijzen in Drunen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een indicatieve tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Door offertes te vergelijken, kunt u een keuze maken die niet alleen past bij uw budget maar ook bij uw isolatiebehoeften.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Drunen?

Isolatie van uw woning is niet alleen een slimme investering voor het verlagen van uw energierekening, het is ook steeds vaker een vereiste. In Nederland gelden er regels en normen, zoals het Bouwbesluit, die voorschrijven dat nieuwe woningen aan bepaalde isolatienormen moeten voldoen. Voor bestaande woningen zijn er momenteel geen verplichtingen voor het aanbrengen van isolatie, maar er zijn wel normen waaraan voldaan moet worden als u besluit tot renovatie of verbouwing. Het is raadzaam om goed op de hoogte te zijn van deze regels voordat u met isolatiewerkzaamheden begint.

Vergelijk isolatie specialisten in Drunen en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Drunen kan u een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Door offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding en kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Bent u klaar om de stap te zetten naar een energiezuiniger en comfortabeler huis? Vraag dan nu vrijblijvend offertes aan en ontdek hoeveel u kunt besparen met professionele isolatie.