Subsidie voor isolatie in Drogteropslagen

Bent u woonachtig in Drogteropslagen en overweegt u uw woning te isoleren? Dan is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidie. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een stimulans vanuit de overheid om energiebesparende maatregelen in huis te ondersteunen. Voor meer informatie over de ISDE kunt u terecht op de website van RVO. Ook kunt u op de pagina subsidie isolatie de specifieke details vinden over de isolatie subsidie die voor u van toepassing kan zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies per isolatiemaatregel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Drogteropslagen

Oude subsidies in Drogteropslagen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen waren specifiek gericht op verschillende groepen woningeigenaren en hadden als doel het stimuleren van energiebesparende maatregelen. Hoewel deze specifieke subsidies niet meer beschikbaar zijn, biedt de huidige ISDE-regeling nog steeds mogelijkheden. Voor meer details over voorgaande regelingen kunt u de RVO website raadplegen.

Isolatie prijzen in Drogteropslagen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Door offertes te vergelijken, kunt u een goed beeld krijgen van de specifieke kosten voor uw situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Drogteropslagen?

In Drogteropslagen, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en bouwvoorschriften waaraan u moet voldoen bij het aanbrengen van isolatie. Zo moet de isolatie bijvoorbeeld een bepaalde Rd-waarde hebben om effectief te zijn en om in aanmerking te komen voor subsidies. Bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden is het ook belangrijk om te controleren of u een vergunning nodig heeft, vooral als het gaat om ingrijpende verbouwingen aan de buitenkant van uw woning. Informeer bij uw gemeente naar de specifieke eisen en regelgeving.

Vergelijk isolatie specialisten in Drogteropslagen en bespaar!

Door het vergelijken van isolatie offertes kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van isolatiewerkzaamheden. Specialistische bedrijven in Drogteropslagen kunnen u een offerte op maat aanbieden, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Gaat u voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie of isolatieglas? Elke keuze heeft zijn eigen voordelen en kosten. Door offertes te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten. Neem de stap naar een duurzamer huis en begin vandaag nog met vergelijken!