Subsidie voor isolatie in Drachten

Wanneer u uw woning in Drachten wilt isoleren, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten door gebruik te maken van subsidies. De overheid biedt via RVO de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aan, waarmee u een deel van uw investering terug kunt krijgen. De hoogte van de subsidie varieert per soort isolatie en is afhankelijk van de oppervlakte en de isolatiewaarde. Voor meer gedetailleerde informatie over de beschikbare subsidie isolatie kunt u de volgende tabel raadplegen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Drachten

Oude subsidies in Drachten

In het verleden waren er andere subsidieprogramma’s, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die nu zijn geïntegreerd in de ISDE. Voor meer informatie over deze voormalige subsidies kunt u terecht op de website van RVO.

Isolatie prijzen in Drachten

De kosten voor het aanbrengen van isolatie in Drachten kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatietypen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Drachten?

Er zijn verschillende regels en normen voor isolatie waaraan voldaan moet worden. Deze zijn onder andere opgesteld om de kwaliteit en veiligheid van isolatiewerken te waarborgen. Het is belangrijk dat u zich hieraan houdt om in aanmerking te komen voor subsidies en om te zorgen voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vergelijk isolatie specialisten in Drachten en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Drachten te vergelijken, kunt u de beste deal vinden en tot wel 40% op uw isolatiekosten besparen. Het is een eenvoudige stap die u kan helpen om zowel op korte als lange termijn kosten te besparen, terwijl u ook bijdraagt aan een beter milieu.