Subsidie voor isolatie in Dordrecht

Wanneer u overweegt uw woning in Dordrecht te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking kunt komen voor subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen met financiële tegemoetkomingen om zo het milieu te ontlasten en de energiekosten voor huiseigenaren te verlagen. Een van deze regelingen is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar u meer over kunt lezen op de website van RVO. Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een overzicht van de huidige subsidies die beschikbaar zijn voor verschillende isolatiemaatregelen. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidies voor isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Dordrecht

Oude subsidies in Dordrecht

In het verleden waren er diverse lokale en nationale subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen. Het is belangrijk om te vermelden dat sommige van deze oude subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s, inmiddels zijn gesloten, maar het kan lonen om te onderzoeken of er nog andere lokale initiatieven zijn. Voor een overzicht van eerdere regelingen kunt u terecht op RVO – Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van subsidies kan veranderen, dus het is raadzaam om de actuele situatie te controleren.

Isolatie prijzen in Dordrecht

De kosten voor het isoleren van uw woning in Dordrecht kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Om u een idee te geven van de mogelijke investering, hebben wij een tabel samengesteld met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken afhankelijk van uw specifieke situatie en de prijzen van de isolatiespecialisten in Dordrecht.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Dordrecht?

In Dordrecht, net als in de rest van Nederland, zijn er diverse regelgevingen waaraan u moet voldoen bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn er om de kwaliteit en veiligheid van de isolatie te waarborgen. Zo moet u bij bepaalde isolatiewerkzaamheden denken aan het aanvragen van een omgevingsvergunning. Ook zijn er normen gesteld aan de materiaaleigenschappen, zoals de Rd-waarde, die aangeven hoe goed het materiaal isoleert. Wij adviseren u om vooraf goed te informeren bij uw gemeente over de specifieke eisen en vergunningen die van toepassing zijn op uw situatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Dordrecht en bespaar!

Als u overweegt uw woning in Dordrecht te laten isoleren, is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Door het vergelijken van offertes van verschillende isolatie specialisten, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op de kosten. Zo zorgt u niet alleen voor een duurzamere woning, maar houdt u ook de uitgaven in de hand. Bezoek onze website om eenvoudig offertes van betrouwbare isolatie specialisten in Dordrecht te vergelijken en vind de beste deal voor uw isolatieproject.