Subsidie voor isolatie in Dongen

Bent u woonachtig in Dongen en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies om de kosten te verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze regeling, bezoekt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ook biedt onze website specifieke informatie over subsidie isolatie die u kan helpen bij het maken van de juiste keuzes voor uw isolatieproject. Onderstaand vindt u de huidige subsidiemogelijkheden met relevante details:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Dongen

Oude subsidies in Dongen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer beschikbaar is, kan het nuttig zijn om terug te kijken op vroegere subsidies om te begrijpen hoe de overheid isolatie-initiatieven heeft ondersteund. Voor een historisch overzicht kunt u terecht op de RVO-website.

Isolatie prijzen in Dongen

De kosten voor isolatie kunnen sterk variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van uw project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw, maar houd er rekening mee dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van specifieke factoren zoals de staat van uw woning en de complexiteit van de werkzaamheden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Dongen?

In Dongen, zoals in de rest van Nederland, dient u zich te houden aan bepaalde bouwvoorschriften en regelgeving wanneer u isolatiewerkzaamheden uitvoert. Bijvoorbeeld, voor bepaalde isolatiemaatregelen kan een bouwvergunning vereist zijn. Het is essentieel om vooraf te controleren of u toestemming nodig heeft voor uw geplande isolatiewerkzaamheden. Daarnaast moeten de werkzaamheden voldoen aan de geldende isolatienormen en -eisen, zoals de minimale Rd-waarde die aangeeft hoe goed het isolatiemateriaal de warmte weerhoudt.

Vergelijk isolatie specialisten in Dongen en bespaar!

Wanneer u besluit om uw huis in Dongen te isoleren, is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatieproject. Vergelijken helpt u niet alleen om de beste prijs te vinden, maar ook om een betrouwbare en ervaren specialist te selecteren die aansluit bij uw specifieke wensen en behoeften. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.