Subsidie voor isolatie in Den Hoorn

Als u overweegt uw woning in Den Hoorn te isoleren, kunt u aanzienlijk besparen met de beschikbare subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing in woningen door financiële ondersteuning te bieden. U kunt de actuele subsidiebedragen voor diverse isolatiewerkzaamheden raadplegen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een overzichtelijke weergave van de subsidies die u kunt aanvragen. Bekijk hieronder de huidige subsidietabel voor isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Den Hoorn

Oude subsidies in Den Hoorn

Voorheen waren er andere subsidieregelingen zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn inmiddels vervangen of geïntegreerd in de huidige ISDE-subsidie. Voor een terugblik op deze oude subsidies en om te zien of er nog relevante regelingen zijn waar u gebruik van kunt maken, bezoek de RVO-website.

Isolatie prijzen in Den Hoorn

De kosten voor het isoleren van uw woning in Den Hoorn variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen variëren op basis van verschillende factoren zoals de complexiteit van de werkzaamheden en de gekozen materialen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Den Hoorn?

Hoewel isolatie niet wettelijk verplicht is, zijn er wel richtlijnen en normen waaraan goede isolatie moet voldoen. Deze normen zijn onder andere vastgelegd in het Bouwbesluit en in de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC). De Rd-waarde, die de warmteweerstand van het materiaal aangeeft, is een belangrijke factor waar u rekening mee moet houden. Het naleven van deze normen zorgt voor een verbeterde energie-efficiëntie van uw woning en kan ook vereist zijn om in aanmerking te komen voor subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Den Hoorn en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Den Hoorn te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen, zodat u een goed beeld krijgt van de marktprijzen en de mogelijke besparingen. Veel consumenten besparen op deze manier tot wel 40% op de kosten van isolatie. Neem de tijd om de opties zorgvuldig te vergelijken en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past.