Subsidie voor isolatie in Den Helder

Wanneer u overweegt uw woning in Den Helder te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk kunt profiteren van subsidies die de kosten aanzienlijk verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Door deze subsidie kunt u een deel van uw investering terugkrijgen. Voor specifieke informatie over subsidie isolatie in uw regio kunt u de volgende tabel raadplegen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Den Helder

Oude subsidies in Den Helder

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn vaak vervangen of opgegaan in de huidige ISDE. Voor meer informatie over deze oude regelingen en hun mogelijke opvolgers kunt u terecht op de RVO-website.

Isolatie prijzen in Den Helder

Het isoleren van uw woning is een investering die zich terugbetaalt in de vorm van lagere energiekosten en een verhoogd wooncomfort. De kosten voor isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het type en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten isolatie in Den Helder:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Den Helder?

Isolatie is niet verplicht voor bestaande woningen in Den Helder, maar voor nieuwbouwwoningen gelden wel degelijk strikte isolatienormen, vastgelegd in het Bouwbesluit. Ook als u uw woning gaat verbouwen, kan het zijn dat u moet voldoen aan bepaalde isolatie-eisen. Het is raadzaam om u goed te informeren over de lokale regelgeving voordat u begint met isolatiewerkzaamheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Den Helder en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Den Helder te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Vaak kunnen de prijzen en de aangeboden diensten sterk variëren, en door te vergelijken krijgt u een helder beeld van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Profiteer van deze mogelijkheid om tot wel 40% op de kosten te besparen en draag tegelijkertijd bij aan een duurzamere toekomst.