Subsidie voor isolatie in Den Dungen

Investeren in een goed geïsoleerd huis in Den Dungen kan een aanzienlijke besparing opleveren op uw energierekening. Bovendien is het niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. De Nederlandse overheid stimuleert deze investeringen via subsidies. Als u in Den Dungen woont, kunt u mogelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie kunt u aanvragen voor verschillende soorten isolatiemaatregelen, zoals dakisolatie, gevelisolatie of het plaatsen van HR++ en triple glas. Voor meer informatie over de ISDE kunt u terecht op de website van RVO. Daarnaast kunt u op isolatie subsidie meer lezen over de specifieke voorwaarden en de hoogte van de subsidie.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Den Dungen

Oude subsidies in Den Dungen

In het verleden konden bewoners van Den Dungen ook al gebruik maken van subsidies voor het isoleren van hun woning. Deze subsidies werden verstrekt om energiebesparing in bestaande woningen te bevorderen. Hoewel de voorwaarden en bedragen door de jaren heen verschillen, heeft de overheid altijd de noodzaak van energiebesparing onderkend. Voor meer informatie over oudere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), kunt u een kijkje nemen op RVO.

Isolatie prijzen in Den Dungen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Den Dungen kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Door offertes te vergelijken, kunt u een keuze maken die niet alleen past bij uw isolatiebehoeften maar ook bij uw budget.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Den Dungen?

In Nederland zijn er verschillende regels en voorschriften waaraan isolatiewerkzaamheden moeten voldoen. Deze regelgeving is erop gericht om de kwaliteit en veiligheid van isolatiewerkzaamheden te waarborgen. In Den Dungen gelden de landelijke bouwvoorschriften die vastgelegd zijn in het Bouwbesluit. Dit betekent dat isolatiewerken moeten voldoen aan bepaalde minimale isolatiewaarden, ook wel Rd-waarden genoemd. Deze waarden geven de mate van warmteweerstand aan. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatie. Voor specifieke regelgeving en eisen kunt u het beste contact opnemen met uw lokale gemeente of een erkende isolatiespecialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Den Dungen en bespaar!

Wilt u uw woning in Den Dungen isoleren en bent u op zoek naar een betrouwbare specialist? Dan is het raadzaam om meerdere offertes te vergelijken. Door offertes te vergelijken, krijgt u een goed beeld van de mogelijke kosten en kunt u tot wel 40% besparen op uw investering. Op onze website kunt u eenvoudig offertes van verschillende isolatiespecialisten uit Den Dungen en omgeving aanvragen. Neem de tijd om de opties te overwegen en maak een weloverwogen keuze die het beste bij uw situatie past. Begin vandaag nog met besparen en draag tegelijkertijd bij aan een duurzamere wereld.