Subsidie voor isolatie in Delfzijl

Als inwoner van Delfzijl kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van isolatie door gebruik te maken van subsidies. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële tegemoetkomingen om de verduurzaming van woningen te stimuleren. Het is raadzaam om goed te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er voor u zijn. Op de pagina over subsidie isolatie vindt u een overzicht van de actuele subsidies en de voorwaarden die gesteld worden. Hieronder ziet u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Delfzijl

Oude subsidies in Delfzijl

Naast de huidige ISDE-regeling, waren er in het verleden andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regelingen niet langer actief zijn, is het nuttig om te weten dat er een geschiedenis is van financiële steun voor energiebesparende maatregelen. U kunt meer informatie vinden over deze voormalige subsidies op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Delfzijl

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die u zou kunnen ontvangen, wat de netto investering aanzienlijk kan verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Delfzijl?

In Delfzijl, net als in de rest van Nederland, dienen isolatiewerkzaamheden te voldoen aan bepaalde normen en bouwvoorschriften. Deze regelgeving is erop gericht om te zorgen voor kwalitatief goede isolatie die bijdraagt aan energiebesparing en comfortverbetering. Het is belangrijk dat u zich als huiseigenaar of VvE bewust bent van deze regels. Voor sommige isolatiewerkzaamheden kan een vergunning vereist zijn, en het niet naleven van de regels kan leiden tot boetes of de noodzaak om aanpassingen te doen. Raadpleeg altijd een specialist of uw gemeente voor de specifieke eisen die gelden voor uw situatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Delfzijl en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Delfzijl te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot 40% besparen op uw isolatieproject. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de materialen, de ervaring van de specialist en de service die zij bieden. Start uw zoektocht naar de beste deal en draag bij aan een duurzamer Delfzijl en een comfortabelere woning. Vraag vandaag nog offertes aan en ontdek uw besparingsmogelijkheden.