Subsidie voor isolatie in Delft

Wanneer u overweegt uw woning in Delft te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidies u mogelijk kunt benutten. De overheid biedt namelijk aantrekkelijke financiële tegemoetkomingen om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Zo kunt u via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een deel van uw investering terugkrijgen. De beschikbare subsidies kunnen een aanzienlijk verschil maken in de totale kosten en zorgen ervoor dat uw investering in isolatie sneller wordt terugverdiend. Voor meer gedetailleerde informatie over de specifieke voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen, kunt u terecht op onze pagina over subsidie isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Delft

Oude subsidies in Delft

In het verleden konden inwoners van Delft gebruikmaken van verschillende lokale en nationale subsidies voor isolatie en andere energiebesparende maatregelen. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), die speciaal was gericht op Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel sommige van deze oude subsidies niet meer beschikbaar zijn, is het altijd nuttig om op de hoogte te blijven van de meest recente informatie, aangezien de overheid regelmatig nieuwe stimuleringsmaatregelen introduceert.

Isolatie prijzen in Delft

De kosten voor het isoleren van uw woning in Delft kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie, de omvang van het project en het gekozen isolatiemateriaal. Om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen per vierkante meter, hebben we een overzicht samengesteld. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze prijzen slechts richtprijzen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen afwijken. Voor een nauwkeurigere schatting raden we aan om offertes aan te vragen bij verschillende isolatiespecialisten in Delft.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Delft?

In Delft, net als in de rest van Nederland, moet bij het aanbrengen van isolatie rekening worden gehouden met de geldende bouwvoorschriften en regelgeving. Dit betekent dat er voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist kan zijn. Bovendien zijn er normen vastgesteld voor de kwaliteit van de isolatie, zoals de minimale Rd-waarde, die aangeeft hoe goed een materiaal isoleert. Het is aan te raden om voorafgaand aan uw isolatieproject de lokale regelgeving te raadplegen of advies in te winnen bij een deskundige. Zo zorgt u ervoor dat uw isolatieproject voldoet aan alle wettelijke eisen en dat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Vergelijk isolatie specialisten in Delft en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatie specialisten in Delft, kunt u zeker zijn van de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw isolatieproject. Het is niet alleen een manier om te besparen op de kosten; het geeft u ook inzicht in de verschillende mogelijkheden en de kwaliteit die de specialisten bieden. Het vergelijken van offertes is eenvoudig, vrijblijvend en kan uiteindelijk een besparing tot wel 40% opleveren op uw isolatiewerken. Start vandaag nog met het vergelijken van offertes en zet de stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis in Delft.