Subsidie voor isolatie in Delfgauw

Wanneer u overweegt uw woning in Delfgauw te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidies u hiervoor kunt aanvragen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van financiële tegemoetkomingen. Zo kunt u bijvoorbeeld een beroep doen op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor isolatiemaatregelen aan uw woning. Voor meer informatie over deze regeling, bezoekt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via deze link. Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een overzicht van de huidige subsidies en voorwaarden die voor u van toepassing kunnen zijn. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Delfgauw

Oude subsidies in Delfgauw

In het verleden werden andere subsidieprogramma’s aangeboden, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kan het nuttig zijn om de website van RVO te raadplegen voor informatie over eventuele toekomstige regelingen. Bezoek hier de RVO-website voor meer details over voormalige subsidieprogramma’s en om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing en isolatie.

Isolatie prijzen in Delfgauw

De kosten voor het isoleren van uw woning in Delfgauw kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de gemiddelde prijzen zodat u uw budget kunt afstemmen op uw isolatieplannen. Een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen wordt hieronder weergegeven. Deze prijzen zijn een indicatie en kunnen afwijken afhankelijk van uw specifieke situatie en de gekozen isolatiespecialist.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Delfgauw?

De regelgeving omtrent het isoleren van woningen kan per gemeente verschillen. In Delfgauw, zoals in veel andere gemeenten, dient u zich te houden aan de bouwvoorschriften en milieu-eisen die van toepassing zijn. Bij sommige isolatiewerkzaamheden kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen. Het is daarom verstandig om vooraf contact op te nemen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp om na te gaan welke specifieke eisen en mogelijkheden er zijn voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Delfgauw en bespaar!

Het is essentieel om een betrouwbare en ervaren isolatiespecialist te kiezen voor uw project in Delfgauw. Door offertes van verschillende specialisten te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van isolatie. Daarbij is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de aangeboden materialen en de ervaring van de isolatie-expert. Wilt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject? Start dan nu met het vergelijken van offertes en maak een weloverwogen keuze voor uw woningisolatie.