Subsidie voor isolatie in Delden

Als u overweegt uw woning in Delden te isoleren, is het raadzaam om de mogelijkheden voor subsidie te verkennen. De overheid biedt namelijk financiële ondersteuning om de overgang naar een energiezuinig huis te stimuleren. Via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u een deel van de kosten terugkrijgen wanneer u investeert in isolatie. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de oppervlakte die geïsoleerd wordt. Voor meer gedetailleerde informatie over de subsidie voor isolatie kunt u terecht op de pagina over subsidie isolatie.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Delden

Oude subsidies in Delden

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunnen er nog steeds lokale initiatieven zijn die financiële ondersteuning bieden. Een bezoek aan de website van RVO kan u op de hoogte brengen van de huidige subsidiemogelijkheden en voorwaarden die van toepassing zijn op uw situatie in Delden.

Isolatie prijzen in Delden

Wanneer u besluit om uw woning in Delden te isoleren, is het belangrijk om een idee te hebben van de investering die u te wachten staat. De kosten voor isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen verschillen per aanbieder en de specifieke omstandigheden van uw woning.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Delden?

In Nederland gelden er bepaalde regels en voorschriften voor het aanbrengen van isolatie. Deze regelgeving is erop gericht om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen en om ervoor te zorgen dat de isolatiewerkzaamheden bijdragen aan de energie-efficiëntie van de woning. U dient bijvoorbeeld rekening te houden met de geldende bouwvoorschriften en isolatienormen. Voordat u begint met isoleren, is het verstandig om bij de gemeente Delden na te gaan welke specifieke regels er gelden en of u een vergunning nodig heeft voor uw isolatieplannen.

Vergelijk isolatie specialisten in Delden en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Delden te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. U krijgt hierdoor niet alleen een goed beeld van de kosten, maar ook van de verschillende mogelijkheden en adviezen die specialisten bieden. Wij raden u aan om meerdere offertes aan te vragen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor de specialist die het beste bij uw wensen en budget past. Start vandaag nog met vergelijken en zet de stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis in Delden.