Subsidie voor isolatie in Delden

Als u overweegt uw woning in Delden te isoleren, is het de moeite waard te onderzoeken welke subsidies beschikbaar zijn om u financieel te ondersteunen. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming voor het isoleren van uw huis. Door gebruik te maken van de subsidie isolatie kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Delden

Oude subsidies in Delden

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn een belangrijk onderdeel geweest van het stimuleren van isolatie in Delden en andere gemeenten. Voor meer informatie over deze oude subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Delden

De prijs van isolatie is een belangrijk aspect bij het maken van uw keuze. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen kunnen variëren afhankelijk van diverse factoren, zoals het type materiaal, de dikte van de isolatie en de specifieke situatie in uw woning.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Delden?

In Nederland zijn er regels en normen voor het isoleren van een woning. Zo is er sprake van energieprestatie-eisen, ook wel bekend als de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC), die bepalen hoe energiezuinig een nieuw te bouwen woning moet zijn. Voor bestaande woningen geldt dat er steeds meer gekeken wordt naar het verbeteren van de energie-efficiëntie. Het is raadzaam om voorafgaand aan isolatiewerkzaamheden na te gaan welke regels specifiek voor Delden of uw situatie van toepassing zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Delden en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Delden te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Het is aan te raden om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van het materiaal, de ervaring van de specialist en de geboden garanties. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.