Subsidie voor isolatie in De Lier

Als u overweegt uw woning in De Lier te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk gebruik kunt maken van subsidies om de kosten te drukken. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële ondersteuning voor verschillende isolatiemaatregelen. Het is raadzaam om u goed te verdiepen in de voorwaarden en mogelijkheden. Een overzicht van de huidige subsidies voor isolatie vindt u op de pagina over subsidie isolatie, inclusief de vereiste minimale oppervlaktes en Rd-waarden. Hieronder ziet u een overzicht van de huidige subsidiewaarden per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in De Lier

Oude subsidies in De Lier

In het verleden zijn er verschillende subsidieprogramma’s geweest, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) speciaal voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn echter vaak tijdelijk en kunnen verschillen per gemeente of regio. Voor de meest actuele informatie over dergelijke regelingen kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is van belang dat u zich tijdig informeert over de beschikbaarheid en voorwaarden van deze subsidies.

Isolatie prijzen in De Lier

De kosten voor het aanbrengen van isolatie kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort isolatie en de specifieke situatie van uw woning. Om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen per vierkante meter, treft u hieronder een tabel aan. Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en dat de daadwerkelijke kosten kunnen afwijken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in De Lier?

In Nederland gelden er bouwvoorschriften en regelgeving omtrent isolatie die ook van toepassing zijn in De Lier. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en omvatten onder meer de minimale isolatiewaarden voor nieuwbouw en renovatie. Hoewel isolatie niet altijd verplicht is, wordt het wel sterk aangeraden vanwege de energiebesparing en het verhoogde wooncomfort. Voor specifieke lokale regelgeving kunt u het beste contact opnemen met de gemeente Westland, waaronder De Lier valt.

Vergelijk isolatie specialisten in De Lier en bespaar!

Door offertes voor isolatiewerkzaamheden te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. In De Lier zijn diverse isolatiespecialisten actief die u kunnen helpen met het isoleren van uw woning. Door meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken, krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden en kosten. Zo kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de stap naar een energiezuiniger en comfortabeler thuis.